Menneet koulutukset

Näin ohjaat Luetaan yhdessä -ryhmää

Tiistaina 27.2.2024 järjestetyssä etäkoulutuksessa käsiteltiin suomen kielen oppijoiden ohjaamista, pienryhmiin jakautumista ja kielellisten mallien antamista. Lisäksi koulutuksessa annettiin ideoita erilaisista helpoista toimintatavoista. Koulutuksen materiaali on luettavissa täällä.

Nopeat ja nokkelat oppijat ryhmässä

Keskiviikkona 7.2.2024 järjestetyssä Nopeat ja nokkelat ryhmässä -etäkoulutuksessa annettiin eväitä ja ideoita nopeasti etenevien ja edistyneempien suomen kielen oppijoiden tukemiseen. Koulutuksen materiaali on luettavissa täällä.

Verkoston tavoitteet, mittarit ja tulokset

Keskiviikkona 17.1.2024 Zoomissa pidetyssä koulutuksessa käsiteltiin verkoston tavoitteita ja mittareita ja opittiin, kuinka ryhmien keräämä tieto auttaa meitä tulosten esiin tuomisessa. Koulutuksen materiaali on luettavissa täällä.

Sähköinen opiskelijakortti ja seurantalomake -koulutus

Torstaina 11.1.2024 Zoomissa pidetyssä koulutuksessa opastettiin ryhmiä uuden opiskelija- ja ryhmätietolomakkeen käyttöönottoon sekä käytiin läpi paperisen ja sähköisen tiedonkeruun eroja. Koulutuksen materiaali on luettavissa täällä.

Perinteinen syysseminaari tarjosi näkökulmia kehittyvään kielitaitoon

Lokakuun 7. päivä järjestetty Luetaan yhdessä -seminaari kokosi Hotel Arthurin juhlasaliin yli sata vapaaehtoista ohjaajaa. Tänä vuonna esitykset käsittelivät erityisesti alkuvaiheen kielen oppimista. Vierailijapuhujien lisäksi kuultiin niin verkoston työntekijöitä kuin vapaaehtoisiakin.

Verkostossa on ollut viimeisen parin vuoden aikana runsaasti puhetta aikuisten perustaidoista, erityisesti lukutaidosta. Perustaidot olivat esillä myös seminaarissa, kun suomen kielen ja kirjallisuuden sekä historian opettaja Piia Pulkkinen avasi yleisölle oppimistaitojen sekä digitaitojen tukemista kielen oppimisen alkuvaiheessa. Pulkkisen esitys on nähtävillä täällä.

Toisto-menetelmäkouluttajan Niina Rönnyn esitys ”Rajaa ja rohkaise” näytti konkreettisin esimerkein, kuinka erilaisten kielenkäyttötilanteiden ydin saadaan kuorittua esiin. Sairaustapauksen vuoksi esitystä ei kuultu sen alkuperäiseltä suunnittelijalta, vaan lavalla Niina Röntyä paikkasi Ruusa Pyykkönen. Esitys on nähtävillä täällä. Esityksen dioihin voit tutustua täällä.

Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: