Menneet koulutukset

Toisto-verkoston tapaamisten esitykset

Toisto-verkosto on avoin kaikille Toisto-menetelmästä kiinnostuneille sekä Toisto-ohjaajille vapaaehtoisille ja eri alojen ammattilaisille. Verkoston tilaisuuteen voi osallistua vapaasti eikä toimintaan liity mitään jäsenyyteen liittyviä maksuja tai sitoumuksia. Verkostotapaamisissa vaihdetaan kuulumisia ja opitaan uutta alkuvaiheen kielenopetukseen ja Toisto-menetelmään liittyen.

Kevät 2024: Toisto-tuokio osana muuta alkuvaiheen suomenkielen opetusta. Yksi Toisto-tuokio + yksi tuokio opetusta muilla menetelmillä, mutta samaa teemaa jatkaen ja Toisto-materiaaleja käyttäen. Materiaaliin tästä.

Verkkokoulutus Toisto-menetelmästä

Kevään 2024 viimeinen verkkokoulutus Toisto-menetelmästä järjestettiin 16.4. Koulutusmateriaali löytyy täältä. Kouluttaja oli KM Niina Rönty.

Kuinka perustaa Toisto-ryhmä?

Huhtikuussa 2024 järjestetyssä verkkoinfossa pohdittiin Toisto-ryhmän perustamiseen liittyviä seikkoja ja valmistelua. Esitysmateriaalit löytyvä täältä. Toistetaan yhdessä -hanke tukee eritoten maahanmuuttajajärjestöjä Toisto-ryhmien perustamisessa Toisto-mallin mukaisesti. Ole yhteydessä koordinaattori Minna Savolaiseen, jos organisaationne haluaa aloittaa Toisto-ryhmän. Ohjaajien materiaalit ovat maksuttomia. Lisätietoa: minna.savolainen (a) luetaanyhdessa.fi

Aluekoulutukset kulttuuriperinnöstä

Kevään 2024 aluekoulutusten teemana oli kulttuuriperintö. Aiheeseen perehdyttivät meitä asiantuntijat Kulttuuriperintökasvatuksen seurasta – Julia Uusoksa ja Ira Vihreälehto. Koulutuksen materiaali on luettavissa täällä.

Näin ohjaat Luetaan yhdessä -ryhmää

Tiistaina 27.2.2024 järjestetyssä etäkoulutuksessa käsiteltiin suomen kielen oppijoiden ohjaamista, pienryhmiin jakautumista ja kielellisten mallien antamista. Lisäksi koulutuksessa annettiin ideoita erilaisista helpoista toimintatavoista. Koulutuksen materiaali on luettavissa täällä.

Nopeat ja nokkelat oppijat ryhmässä

Keskiviikkona 7.2.2024 järjestetyssä Nopeat ja nokkelat ryhmässä -etäkoulutuksessa annettiin eväitä ja ideoita nopeasti etenevien ja edistyneempien suomen kielen oppijoiden tukemiseen. Koulutuksen materiaali on luettavissa täällä.

Verkoston tavoitteet, mittarit ja tulokset

Keskiviikkona 17.1.2024 Zoomissa pidetyssä koulutuksessa käsiteltiin verkoston tavoitteita ja mittareita ja opittiin, kuinka ryhmien keräämä tieto auttaa meitä tulosten esiin tuomisessa. Koulutuksen materiaali on luettavissa täällä.

Sähköinen opiskelijakortti ja seurantalomake -koulutus

Torstaina 11.1.2024 Zoomissa pidetyssä koulutuksessa opastettiin ryhmiä uuden opiskelija- ja ryhmätietolomakkeen käyttöönottoon sekä käytiin läpi paperisen ja sähköisen tiedonkeruun eroja. Koulutuksen materiaali on luettavissa täällä.

Perinteinen syysseminaari tarjosi näkökulmia kehittyvään kielitaitoon

Lokakuun 7. päivä järjestetty Luetaan yhdessä -seminaari kokosi Hotel Arthurin juhlasaliin yli sata vapaaehtoista ohjaajaa. Tänä vuonna esitykset käsittelivät erityisesti alkuvaiheen kielen oppimista. Vierailijapuhujien lisäksi kuultiin niin verkoston työntekijöitä kuin vapaaehtoisiakin.

Verkostossa on ollut viimeisen parin vuoden aikana runsaasti puhetta aikuisten perustaidoista, erityisesti lukutaidosta. Perustaidot olivat esillä myös seminaarissa, kun suomen kielen ja kirjallisuuden sekä historian opettaja Piia Pulkkinen avasi yleisölle oppimistaitojen sekä digitaitojen tukemista kielen oppimisen alkuvaiheessa. Pulkkisen esitys on nähtävillä täällä.

Toisto-menetelmäkouluttajan Niina Rönnyn esitys ”Rajaa ja rohkaise” näytti konkreettisin esimerkein, kuinka erilaisten kielenkäyttötilanteiden ydin saadaan kuorittua esiin. Sairaustapauksen vuoksi esitystä ei kuultu sen alkuperäiseltä suunnittelijalta, vaan lavalla Niina Röntyä paikkasi Ruusa Pyykkönen. Esitys on nähtävillä täällä. Esityksen dioihin voit tutustua täällä.

Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: