Vapaaehtoiseksi

Haluatko tukea maahanmuuttajia kotoutumaan Suomeen? Kielen opettaminen Luetaan yhdessä -ryhmässä on merkityksellistä ja antoisaa vapaaehtoistyötä.

Luetaan yhdessä -ryhmät pyörivät vapaaehtoisten opettajien voimalla. Heitä on verkostossa mukana noin 560. Jokaisessa ryhmässä on useampi opettaja, jolloin myös ryhmän suunnitteluvastuu jakautuu monen ihmisen kesken. Ryhmässä opitaan toinen toisilta ja myös opiskelijoilta!

Vapaaehtoisena toimimiseen ei tarvita opettajan pätevyyttä vaan kiinnostus kielen opettamista kohtaan riittää. Opettamiseen oppii toiminnan myötä. Hyvän käsityksen ohjaustyöstä verkostossa saa tutustumalla Ohjaajan työkirjaan. Tunneilla käytetään oppikirjoja, muita kirjallisia materiaaleja sekä toiminnallisia menetelmiä.

Opetuksen pääpaino on arjessa tarvittavassa kielitaidossa. Toiminnan tavoitteena on lisäksi tukea opiskelijoiden sosiaalista toimintakykyä ja osallisuutta ja näin edistää opiskelijoiden ja kokonaisten perheiden hyvinvointia. Vapaaehtoisille ja opiskelijoille toiminta tarjoaa mukavaa yhdessäoloa ja kulttuurien välistä vuoropuhelua.

Jos haluat tulla mukaan toimintaan, täytä yhteydenottolomakkeemme täällä, niin otamme sinuun yhteyttä ja sovitaan jatkosta. Voit myös ilmoittautua mukaan seuraavaan toiminnasta kiinnostuneille suunnattuun infotilaisuuteen, joka pidetään Zoomissa 20.8.2024 klo 16 – 17. Tervetuloa kuulolle!

Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: