Opetuksen suunnittelu

Kannustamme vapaaehtoisiamme suunnittelemaan opetusta yhdessä aina ennen lukukauden alkua. Koska verkostomme toiminta ei ole kurssimaista, vaan opiskelijoilla on oikeus osallistua toimintaan aina mahdollisuuksiensa mukaan, on tuokiosuunnitelmaan hyvä suhtautua alustavana käsikirjoituksena, joka muuttuu ja joustaa aina tilanteen mukaan.

Oppimistuokiosuunnitelmat toimivat tällä hetkellä parhaiten Firefoxin ja Edgen selaimilla tai omalle laitteelle ladattuna. Chrome-selain saattaa estää joidenkin linkkien lataamisen.

Etäopetuksen tueksi laaditut materiaalit löytyvät myös tästä listasta. Tarjolla on ideoita alkeistasolle, mutta myös edistyneemmille oppijoille. 

Ohjaajan työkirja
on selkeä ja visuaalinen opas, josta löytyvät kaikki perustiedot toiminnasta. Tästä on hyvä aloittaa vapaaehtoistyöhön perehtyminen tai tarkistaa ryhmän käytäntöjä.

Suomen kielen alkeet etänä -materiaali
Materiaali, joka on koottu ja suunniteltu nimenomaan alkeisoppijoiden kanssa operoivien etäryhmien käyttöön. Sisältää linkkejä videoihin ja tehtäviin sekä verkoston omia esitysmateriaaleja keskustelujen pohjaksi.

Turvallisuusohje
Tiiviistä ohjeesta löytyy vinkkejä mm. mielenterveyden ensiapuun, konfliktien kohtaamiseen ja hätätilanteisiin.

Luetaan yhdessä -linkkikokoelma Padletissa
Monenlaisia hyödyllisiä suomen kielen opetuslinkkejä koottuna yhdelle Padlet-seinälle. Linkit on jaettu teemoittain.

Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: