Kielitaitoa.
Ystävyyttä.
Kotoutumista.

Opehuone

Opehuone / Luetaan yhdessä -verkoston tuki ry


Opehuoneen tarkoituksena on olla vapaaehtoisten opettajien hengähdyspaikka opettamisen lomassa – vertaiskeskustelupaikka, jossa mm. jaetaan ajatuksia, ideoita, turhautumisia ja onnistumisia.

Paula Hiidenuhma-Valtonen

Ajankohtaista

Luetaan yhdessä -verkoston tuki ry:n vuosikokous on to 23.3.2023 klo 18.30 – 20.00. Tervetuloa mukaan!

Opehuone

Kevään ensimmäinen Opehuone järjestetään Zoomissa ti 7.2.2023 klo 18.30 – 20.00. Keskustelemme Luetaan yhdessä -ryhmissämme käytetyistä oppimateriaaleista. Jaamme kokemuksia erilaisista oppimateriaaleista ja pohdimme, miten niitä voi soveltaa ja kehittää erilaisille oppijoille ja erilaisiin tilanteisiin sopiviksi. Ilmoittaudu Opehuoneeseen tämän linkin kautta: https://forms.gle/GQhv28pZQ4V5Cqq78

Kevään toinen Opehuone on to 20.4.2023 klo 18.30–20.00. Keskustelemme kuluneesta keväästä ja jaamme kokemuksia lähi- ja etätapaamisista, haasteista ja onnistumisista. Ilmoittaudu Opehuoneeseen tämän linkin kautta: https://forms.gle/9732mCWKDKNrFpCx8

Selkolukupiiri

Selkolukupiiri on Opehuoneen tavoin tarkoitettu vapaaehtoisopettajille. Selkolukupiiriä varten me opettajat luemme selkokirjoja. Pohdimme mm. kenelle luettuja kirjoja voisimme suositella. Tavoitteena on antaa opiskelijoillemme lukuvinkkejä ja kannustaa heitä lukemaan.

Selkokielisiä kirjoja voi lainata esim. kirjastoista. Selkokeskuksen sivuilta löytyy e-kirjoja, joita voi lukea ilmaiseksi. Siellä on myös selkokirjatietokanta, jossa on tietoa yli 400 selkokirjasta, joilla on selkotunnus.

Kevään 2023 ensimmäinen selkolukupiiri on ti 31.1.2023 klo 18.30 – 20.00. Aiheenamme ovat luontoa ja eläimiä käsittelevät selkokirjat. Valitse vapaasti mieleisesi aiheeseen liittyvä selkokirja tai -kirjoja. Tule rohkeasti mukaan, vaikka kirja olisi jäänyt kesken! Saamme mukaan tammikuun selkolukupiiriin selkomukauttaja, kirjallisuudentutkija, kirjailija ja tietokirjailija FT Silja Vuorikurun. Ilmoittaudu tammikuun selkolukupiiriin tämän linkin kautta: https://forms.gle/4uMJTn4KPtBAGbcE7 Linkin kautta voit myös lähettää etukäteen kysymyksiä selkomukautuksesta ja selkokirjoista Silja Vuorikurulle.

Selkolukupiirin kevään toinen tapaaminen on ma 8.5.2023 klo 18.30–20.00. Aihepiirinä ovat historialliset romaanit. Ilmoittaudu toukokuun selkolukupiiriin tämän linkin kautta: https://forms.gle/EBbrScz9kSfimGci7

Opehuoneeseen ja selkolukupiiriin lähetetään osallistumislinkki yhdistyksen jäsenille sekä mukaan ilmoittautuneille. Opehuone ja selkolukupiiri jatkuvat keväällä. Tiedotamme tilaisuuksista myös Facebook-sivuillamme. 


Luetaan yhdessä -verkoston tuki ry

Luetaan yhdessä -verkoston tuki ry on perustettu 11.2.2021, Luetaan yhdessä – verkoston avuksi. Tavoitteena on tukea ja edistää Luetaan yhdessä -verkoston toimintaa ja järjestää ensisijaisesti opetusryhmissä toimiville vapaaehtoisille koulutusta ja ajankohtaisia vertaistukiryhmiä tai muuta tarkoitustaan edistävää ja tukevaa toimintaa.

Voit liittyä jäseneksi tämän linkin kautta: https://forms.gle/5iCm989DiWcB2utW8

Yhteydenotot ja tiedustelut:
Paula Hiidenuhma-Valtonen                                                                                    
Luetaan yhdessä -verkoston tuki ry puheenjohtaja                            
hiidenuhma@gmail.com
p. 040 527 5288

Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.