Luetaan yhdessä -verkosto 20 vuotta: esittelyssä verkoston rautainen konkari, vapaaehtoinen Marja Taskinen

03.05.2024
Salla Tieva

“Tulin tutustumaan Luetaan yhdessä -ryhmään ystäväni houkuttelemana syksyllä 2010 ja jäin koukkuun”, kertoo verkoston pitkäaikainen vapaaehtoinen Marja Taskinen.

Marja Taskinen Tikkurilan asukastilassa keväällä 2024. Kuva: María Jimenez.

Luetaan yhdessä -toimintaa täydellä sydämellä

Lähes 14 vuotta toiminnassa mukana ollut Marja Taskinen ohjaa Tikkurilan asukastilassa kahta Luetaan yhdessä -ryhmää ja toimii myös molempien ryhmien yhteyshenkilönä. Työuransa johtotehtävissä tehnyt Marja kertoo nauttivansa asioiden järjestelystä, joten organisoijan rooli on tuntunut luontaiselta myös Luetaan yhdessä -ryhmissä. Eniten innostaa kuitenkin vapaaehtoistyön sosiaalinen ulottuvuus.

– Olen tykännyt verkoston toiminnasta kovasti. Olen tavannut varmaankin satoja ihmisiä eri puolilta maapalloa ja koen, että kohtaamiset ovat antaneet myös minulle erittäin paljon. Tykkään olla ihmisten parissa ja tunnen olevani ikään kuin asiakaspalvelija tässä roolissa. Meillä on täällä Tikkurilassa myös hyvä vapaaehtoisporukka, josta moni muukin on ollut jo pitkään mukana toiminnassa. Puhallamme yhteen hiileen ja jos joskus ongelmia tuleekin, ne ratkaistaan yhdessä, juttelee Marja. 

Marja pohtii, että Luetaan yhdessä -toiminta on tuntunut alusta asti omalta.

– Tämä on minun juttuni. Pidän erityisesti siitä, että mukana on eri ikäisiä ihmisiä. Olen ollut eläkkeelle jäätyäni mukana myös muissa vapaaehtoishommissa, mutta juuri se, että tässä toiminnassa on osallisina sekä nuoria että vanhoja ihmisiä, tekee tästä itselleni mieluista. En ole vielä eläkeläiskerhon jäsen, Marja nauraa.

– Tärkeää minulle on ollut myös se, että olen tarvittaessa voinut aina pyytää apua verkoston toimistolta. Samalla vertaistuki muilta vapaaehtoisilta on ollut merkityksellistä ja erityisesti Vantaan Koivukylän Luetaan yhdessä -ryhmän ohjaajaan Arja Saunamäkeen minulla on hyvä keskusteluyhteys. Jos on jotakin haasteita, ne setvitään yhdessä ja kuormittavat asiat pääsee aina purkamaan muiden kanssa.

Marjan innostus, positiivinen asenne ja huumorintaju ovat ilostuttaneet verkostolaisia monet kerrat koulutuksissa ja muissa verkoston tapahtumissa. Marja saa runsaasti kiitosta myös Tikkurilan kollegoiltaan.

– Marja on monen vuoden ajan vetänyt ryhmää kahtena päivänä viikossa ja antautunut tehtäväänsä täydellä sydämellä. Hän on osallistunut varmaan kaikkiin verkoston tarjoamiin koulutuksiin ja opastanut meitä muitakin ohjaajia käyttämään esimerkiksi nettiä opetuksessa tarpeen mukaan. Lisäksi Marja on auttanut oppilaita myös opetuksen ulkopuolella monissa käytännön kysymyksissä. Ilman hyvää vetäjää ryhmän toiminta olisi vaakalaudalla, kertoo Marjan ohjaajatoveri Tikkurilasta.

Verkosto kiittää sydämellisesti Marjaa kuluneista vuosista ja toivoo, että antoisia yhteistyön vuosia on edessä vielä monen monta!


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: