Toisto-menetelmälle kuuluu hyvää! Lue syksyn uutiskirje

22.09.2023
Minna Savolainen

Toistetaan yhdessä -hankkeen uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoitetaan tulevista tilaisuuksista. Hyödynnä uusia monikielisiä Toisto-ilmoituksia ryhmistä tiedottamiseen, suunnittele oma Toisto-tuokio tai ilmoittaudu seuraavaan etänä järjestettävään koulutukseen. Lue uutiskirje tästä.

Etänä 23.8.2023 järjestetty koulutus Toisto-menetelmästä suomen alkeiden opettamisessa keräsi yli 50 osallistujaa ja erinomaista palautetta. Myös Helsingissä 18.9. järjestettävän koulutuksen ilmoittautumiset täyttyivät nopeasti. Toisto on nyt hyvässä nosteessa ja Toisto-ohjaajia ”valmistuu” koulutusten myötä koko ajan lisää.

Suunnittele oma Toisto-tuokio

Toisto-materiaalien tulee olla aiheiltaan aikuisille hyödyllisiä ja käyttökelpoisia arjessa. Kielen oppimista motivoivat kiinnostavat ja relevantit aiheet, erityisesti aikuisten kohdalla. Onko joku aihe, josta sinä tai ryhmäsi toivoisitte Toisto-tuokiota?  Kokosimme oman Toisto-tuokion suunnitteluun tarkastuslistan, jonka löydät tutulta materiaalisivulta: https://suomenkielisanootervetuloa.fi/materiaalit-1/  OMA TOISTO-TUOKIO? -otsikon alta.

Tulevia koulutuksia ja tilaisuuksia

AVOIN TOISTO-KOULUTUS ETÄNÄ
Haluatko opettaa suomen alkeita maahan muuttaneille?
Toisto-menetelmän avulla se onnistuu!
Järjestämme etänä Zoom-alustalla Toisto-koulutuksen 23.11.2023 klo 13.00-15.00. Kouluttaja on KM Niina Rönty.

OSAAMISPYSÄKKI

Toisto-menetelmää esitellään myös työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelman osaamispysäkillä. Osaamispysäkit ovat lyhyitä tilaisuuksia, joissa alueiden, kuntien, yritysten, oppilaitosten ja järjestöjen toimijat voivat jakaa konkreettisia kotoutumiseen, yhteiskunnan vastaanottavuuden edistämiseen ja pakolaisten vastaanottoon liittyviä toimintatapoja. Toisto-menetelmää esitellään 3.10.2023 kello 15-16 Teams-alustan välityksellä etänä. 
https://kotoutuminen.fi/tapahtumat/2023-10-03/kumppanuusohjelman-osaamispysakki 

Tervetuloa koulutuksiin ja tilaisuuksiin!

Monikielisiä Toisto-ilmoituksia

Toisto-tuokioista tai -ryhmistä voi nyt tiedottaa monella eri kielellä. Monikielisillä ilmoituksilla lisätään saavutettavuutta, jotta mahdollisimman moni, joka haluaa oppia puhumaan suomea löytäisi ryhmän itselleen.

Monikieliset ilmoitukset kannattaa aina tulostaa ja jakaa kaksipuolisina, niin, että suomi on aina toinen kieli. Näin viranomaiset ja muut ohjaavat tahot ymmärtävät mistä ilmoituksesta on kysymys ja voivat opastaa kielen oppijoita sopiviin ryhmiin.

Monikielisiä Toisto-ilmoituksia voi täyttää ja jakaa tiedoksi sosiaalisessa mediassa ja sähköpostin liitteenä sekä esimerkiksi kunnan kotoutumispalveluihin tai maahanmuuttokoordinaattorille.

Monikielisiä Toisto-ilmoituksia on tulossa yli 40 kielellä. Niiden julkaisu toteutuu lokakuun loppuun mennessä. Ensimmäiset ilmoitukset voi jo ladata täältä: https://suomenkielisanootervetuloa.fi/materiaalit-1/

Otamme mielellämme vastaan palautetta käännöksistä: minna.savolainen@luetaanyhdessa.fi


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: