Haluatko opettaa suomen kielen alkeita? Toisto-menetelmän avulla se onnistuu!

29.05.2023
Minna Savolainen

Toisto-menetelmä tukee puhekielen oppimista ja alkuvaiheen kotoutumista Suomeen. Järjestämme 6.6.2023 infotilaisuuden ja 23.8. koulutuksen Toisto-menetelmästä. Tilaisuudet järjestetään etänä Zoom-alustalla, ne ovat ilmaisia, suomenkielisiä, avoimia ja valtakunnallisia.

Tapahtumat on suunnattu niin vapaaehtoisille kuin ammattilaisillekin. Ilmoittaudu ja tule mukaan!

Haluatko opettaa suomen kieltä? Suomen puhekielen alkeiden oppiminen on tärkeää kotoutumisen kannalta. Toisto on Suomessa kehitetty menetelmä, jonka avulla suomea voi opettaa, jos itse osaa suomea. Erityistä tässä menetelmässä on se, että Toisto-ohjaajien ei itse tarvitse osata kielioppisääntöjä tai olla koulutukseltaan opettajia. Periaatteessa siis jos osaat puhua suomea hyvin, voit opettaa. Toisto-ohjaajana voi mainiosti toimia myös henkilö, joka on itse oppinut suomen kielen aikuisena.

Toisto-menetelmä on inklusiivinen ja saavutettava, koska oppijoiden ei tarvitse osata lukea tai kirjoittaa osallistuakseen Toisto-tuokioon. Lisäksi oppijat voivat olla keskenään erikielisiä eikä Toisto-ohjaajankaan kanssa tarvita yhteistä kieltä. Lisäksi Toisto-menetelmä toimii vaikka elämäntilanne olisi hektinen ja osallistuminen kaikkiin tuokioihin ei olisi mahdollista. Toisto-tuokiot toimivat itsenäisinä eivätkä poissaolot haittaa.

Toisto-tuokiot eivät korvaa virallisia kieliopintoja, vaan täydentävät niitä, tukien erityisesti niitä ihmisiä, jotka eivät ole vielä kielikursseilla tai eivät niille pääse.

Toiston arvoja ovat turvallisuus, saavutettavuus, yhteisöllisyys ja ilo!

Toisto-tuokioita vetävät yleensä kaksi tai useampi vapaaehtoinen yhdessä. Tule siis kuulolle ja kutsu kaverikin mukaan.

Järjestämme kaksi ilmaista, suomenkielistä tilaisuutta etänä: Avoimen infon 6.6. aiheesta kiinnostuneille vapaaehtoisille, asiantuntijoille ja ammattilaisille, ja lisäksi koulutuksen 23.8. Toisto-ohjaajiksi haluaville.

Kumpikaan tilaisuus ei edellytä sitoutumista mihinkään toimintaan, vaan tarjoaa tietoa ja taitoja iloksi ja hyödyksi vapaaehtoistyön, Toisto-tuokioiden ja alkuvaiheen kotoutumistoiminnan suunnitteluun.

Ilmoittaudu:

Toisto-materiaaleihin voit tutustua jo etukäteen: https://suomenkielisanootervetuloa.fi/

Tiedustelut: Minna Savolainen, koordinaattori, Toistetaan yhdessä -hanke, puh. 050 330 3132, sähköposti: minna.savolainen@luetaanyhdessa.fi.

Tervetuloa!


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: