Avoimet työpaikat: kouluttaja ja hankekehittäjä

15.02.2022
Henna-Maija Syrjälä

Luetaan yhdessä -verkostossa toteutetaan uusi Toistetaan yhdessä -hanke vuosina 2022 – 2024. Toistetaan yhdessä on STEA:n rahoittama hanke, joka tarjoaa Toisto-metodille (www.suomenkielisanootervetuloa.fi) uuden kodin ja jatkumon osana Luetaan yhdessä -verkostoa. Hanke kouluttaa verkoston vapaaehtoisia Toisto-metodin ja osallistavien työtapojen hyödyntämiseen ja tuottaa uusia alkuvaiheen kielen oppimisen ja demokratiakasvatuksen materiaaleja. Lisäksi hankkeessa kehitetään maahanmuuttajajärjestöjen valmiuksia tarjota vapaaehtoistyönä toteutettavaa, ryhmämuotoista alkuvaiheen suomen kielen opetusta. Haemme nyt hankkeeseen kahta kolmen vuoden määräaikaista työntekijää.

Kouluttaja

Kouluttaja vastaa hankkeessa vapaaehtoisten ja maahanmuuttajajärjestöjen koulutuksesta ja laatii ja konseptoi maahanmuuttajajärjestöille suunnatun toimintamallin. Työssään kouluttaja vastaa koulutuspakettien ja -materiaalien ideoinnista, organisoinnista ja toteutuksesta. Kouluttaja kerää ja analysoi koulutuksista saatua palautetta ja kehittää toimintaa sen pohjalta yhteistyössä hankekehittäjän kanssa.

Toivomme hakijalta 

 • tehtävään soveltuvaa koulutusta
 • kokemusta suomi toisena kielenä -opetuksesta ja kouluttamisesta
 • itseohjautuvuutta
 • kulttuurisensitiivisyyttä ja kiinnostusta monikulttuurisuuskysymyksiin
 • joustavuutta
 • matkustusvalmiutta kotimaassa. 

Arvostamme hyviä organisointi-, vuorovaikutus-, päätöksentekokyky-, ja esiintymistaitoja sekä pedagogisia opintoja ja erityisesti suomi toisena kielenä -opintoja. Toisto-metodin, osallistavien työtapojen ja järjestömaailman tuntemus ja monipuolinen kielitaito luetaan eduksi. Työ sisältää jonkin verran ilta- ja viikonlopputyötä. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Jos innostut konseptoinnista, fasilitoinnista ja yhteisöllinen kielen oppiminen on intohimosi, hae meille. Tarjoamme mahdollisuuden innostavaan, itsenäiseen ja palkitsevaan työhön. Meiltä saat etuna mm. lounasedun, upean työporukan ja toimiston ihanasta Töölöstä. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan /maaliskuussa 2022. Palkka on 3 200 €/kk. 

Lisätietoja Luetaan yhdessä -verkostosta löydät osoitteesta luetaanyhdessa.fi ja Toisto-metodista osoitteesta suomenkielisanootervetuloa.fi. Tehtävästä lisätietoja antaa 16.2.2022, 23.2. ja 2.3.2022 klo 12-15 Luetaan yhdessä -verkoston toiminnanjohtaja Henna-Maija Syrjälä henna-maija.syrjala@luetaanyhdessa.fi, puh. 045 117 4282.

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen sähköpostitse osoitteeseen
info@luetaanyhdessa.fi perjantaihin 4.3.2022 klo 12 mennessä. Haastattelut järjestetään viikolla 10 ja 11. Työsuhteessa noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. 

Hankekehittäjä

Hankekehittäjä vastaa hankkeessa Toisto-metodin ja demokratiakasvatuksen opetusmateriaalien päivittämisestä ja uusien materiaalien tuottamisesta yhdessä kouluttajan ja yhteistyökumppanien kanssa. Lisäksi hankekehittäjä vastaa hankkeen viestinnästä, raportoinnista ja seurannasta. Työhön kuuluu myös verkostotyötä ja vapaaehtoisten ohjausta.

Toivomme hakijalta 

 • tehtävään soveltuvaa koulutusta
 • kokemusta alkuvaiheen kielen opetuksesta ja oppimateriaalien tuottamisesta
 • monipuolisia viestintätaitoja
 • vahvaa itseohjautuvuutta
 • kulttuurisensitiivisyyttä kiinnostusta monikulttuurisuuskysymyksiin 
 • joustavuutta.

Arvostamme hyviä organisointi- ja vuorovaikutustaitoja, päätöksentekokykyä ja erityisesti suomi toisena kielenä -opintoja. Toisto-metodin, osallistavien työtapojen ja järjestömaailman tuntemus sekä monipuolinen kielitaito luetaan eduksi. Työ sisältää jonkin verran ilta- ja viikonlopputyötä. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Jos innostut viestinnästä, verkostotyöstä ja alkuvaiheen kielen oppiminen ja demokratiakasvatus on intohimosi, hae meille. Tarjoamme mahdollisuuden innostavaan, itsenäiseen ja palkitsevaan työhön. Meiltä saat etuna mm. lounasedun, upean työporukan ja toimiston ihanasta Töölöstä. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan /maaliskuussa 2022. Palkka on 3 200 €/kk. 

Lisätietoja Luetaan yhdessä -verkostosta löydät osoitteesta luetaanyhdessa.fi ja Toisto-metodista osoitteesta suomenkielisanootervetuloa.fi. Tehtävästä lisätietoja antaa 16.2.2022, 23.2. ja 2.3.2022 klo 12-15 Luetaan yhdessä -verkoston toiminnanjohtaja Henna-Maija Syrjälä henna-maija.syrjala@luetaanyhdessa.fi, puh. 045 117 4282.

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen sähköpostitse osoitteeseen
info@luetaanyhdessa.fi perjantaihin 4.3.2022 klo 12 mennessä. Haastattelut järjestetään viikolla 10 ja 11.. Työsuhteessa noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. 


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: