Päivitetty koronatiedote

04.01.2022
Henna-Maija Syrjälä

Suomen koronatilanne on talven aikana jälleen heikentynyt. Tällä hetkellä koko Suomi on koronan leviämisvaiheessa ja laajat rajoitus- ja sulkutoimet ovat jälleen käytössä.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti koronapassia ei voida käyttää vaihtoehtona alueellisille rajoituksille ajalla 30.12.2021 – 20.1.2022. Tällä hetkellä on vielä epäselvää, tulevatko voimassa olevat rajoitukset mm. tilojen suhteen jatkumaan tammikuun loppuun. Noudatamme Luetaan yhdessä -verkostossa voimassa olevia valtakunnallisia ja alueellisia koronasuosituksia. Jotta voimme verkostona olla mukana turvaamassa vapaaehtoistemme ja opiskelijoidemme terveyttä ja terveydenhuollon kantokykyä, suosittelemme, että lähiopetusryhmät aloittavat kevätlukukauden opetuksen vasta helmikuun 2022 alussa.

Mikäli viranomaisten asettamat alueelliset ja paikalliset koronarajoitukset sekä ryhmien tilantarjoajien linjaukset sen sallivat, lähiopetusryhmillä on oman harkintansa mukaan mahdollisuus aloittaa toimintansa koronaturvallisuus huomioiden ennen helmikuuta 2022. Olettehan tässä tapauksessa yhteydessä toimistoon. Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian.


Lisätietoja:
Alueelliset koronasuositukset ja rajoitukset https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/koronaepidemia-alueiden-tilanne-suositukset-ja-rajoitukset
Valtioneuvoston rajoitukset ja suositukset koronaepidemian aikana
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset
Usein kysyttyä koronaviruksesta


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: