Koronaturvallisuuden huomiointi ryhmissä

02.09.2021
Henna-Maija Syrjälä

Valtaosa lähiopetusryhmistämme käynnistyy jälleen syyskuussa! Jotta voimme yhdessä huolehtia mahdollisimman hyvin toinen toistemme turvallisuudesta, olemme koonneet tähän ryhmissä huomioitavia asioita ja apuvälineitä niihin.

Osallistujamäärä
Tällä hetkellä Luetaan yhdessä ryhmät rinnastetaan aikuisten harrastustoimintaan. Valtioneuvoston linjauksen mukaan tapaamisissa voi olla maksimissaan 25 osallistujaa, kuitenkin tilan omat rajoitteet huomioiden. Tutun sanonnan mukaan nopeat syövät hitaat, joten jos tulijoita on enemmän kuin paikan päälle mahtuu, suosittelemme ottamaan tulijoita sisään vain sallitun määrän saapumisjärjestyksessä.

Osallistujien ohjeistus
Kuvallinen ja selkokielinen koronaohje toimii apuna, kun käytte opiskelijoiden kanssa läpi koronaturvallisuuteen liittyviä käytännön asioita. Sen voi halutessaan vaikka tulostaa tilan seinälle muistutukseksi. Perusperiaatteitamme on, että toimintaan tullaan vain terveinä. Ryhmissämme on maskisuositus.

Yhteystietolomake korona-altistusten jäljittämistä varten
Yhteystietolomakkeella voidaan pyytää opiskelijoilta lupaa yhteystietojen keräämiseen mahdollista altistumistilannetta varten Luetaan yhdessä -ryhmässä. Huomioittehan, että opiskelijan ei ole pakko luovuttaa yhteystietojaan, eikä se ole este ryhmään osallistumiselle. Altistumistilanteessa lomakkeen tiedot välitetään terveysviranomaisille, he ovat sen pohjalta yhteydessä paikalla olleisiin. Lomaketta säilytetään turvallisesti ja se tuhotaan syyskauden 2021 loputtua.

Rokotukset
Olemme saaneet vapaaehtoisiltamme joitakin kyselyjä rokotepassista. Lainsäädännön vuoksi meillä ei ole oikeutta pyytää osallistujia esittämään rokotepassia tai kysyä heiltä rokotuksista. Rokotteen ottaminen tai ottamatta jättäminen on jokaisen perusoikeus. Rokottamattomuus ei myöskään ole este ryhmiin osallistumiselle. Voimme kuitenkin koronaohjeen avulla muistuttaa rokotuksen ottamisen tärkeydestä. Tarkastelemme tilannetta uudelleen, jos koronapassi tulee laajemmin käyttöön.

Koronaturvallisuussuunnitelma
Jos tilantarjoaja pyytää ryhmältänne kirjallista turvallisuussuunnitelmaa, voitte käyttää tätä pohjaa. Lisätkää tiedostoon vain oman ryhmänne tarkemmat tiedot kohtaan 1. taustatiedot.

Muissa koronatilanteeseen liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä toimiston väkeen. Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta ja valtioneuvoston & aluehallintovirastojen linjauksia. Voimassa olevia rajoituksia pääset tarkastelemaan täällä: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: