Digikoulutukset aloittivat uuden Luetaan yhdessä -lukukauden

09.09.2021
Iina-Ruusa Pyykkönen

Verkoston syyskausi avattiin tänä vuonna 25. elokuuta yhteisessä zoom-koulutuksessa, jossa kuulimme verkkopedagogiikan asiantuntijaa, Matleena Laaksoa. Koulutuksen teemana olivat paitsi kohtaaminen ja vuorovaikutus verkossa, myös helppokäyttöiset, ohjaustyötä helpottavat sovellukset. Koulutustallenteen ”Verkkosovelluksista apua vapaaehtoistyöhön etänä ja livenä” voi katsoa vuoden loppuun saakka. Matleena Laakson koulutusmateriaaleihin voi tutustua täällä.

Koulutustallenteessa on paljon ideoita opiskelijoiden osallistamiseen ja yhteistoimintaan. Esiteltävät sovellukset ovat ohjaajan interaktiivinen taustakuvasovelluus Classroomscreen, osallistava valkotaulusovellus Flinga ja palautteeseen ja sana-assosiaatioihin keskittyvä AnswerGarden. Kaikki esitellyt sovellukset sopivat hyvin myös lähiryhmien käyttöön, jos tilassa on videotykki.

Toisessa syksyn koulutus pidettiin keskiviikkona 1.9. Mukana oli etäryhmiemme vapaaehtoisia ja etäryhmien vetämisestä kiinnostuneita. Kahden tunnin koulutuksessa kerrattiin Zoomin käyttöä, näytön jakamista sekä valkotaulua. Lisäksi osallistujat pääsivät testaamaan annotate-työkalun käyttöä eri yhteyksissä.


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: