Kolme kiinnostavaa koulutusta huhtikuussa

01.04.2021
Iina-Ruusa Pyykkönen

Kevään koulutukset järjestetään kolmena perättäisenä torstai-iltana 15. huhtikuuta alkaen. Koulutukset ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, joten osallistua voi jokaiseen tai vain itseä kiinnostaviin osiin. Sisällöt tallennetaan myöhemmin katsottaviksi.  Puolentoista tunnin työpajoissa käsitellään kohtaamista ja yhteyttä vahvistavia keinoja etäopetuksessa sekä sitä, miten laaja teksti- ja lukutaitokäsitys voisi olla läsnä myös kielitaidon alkuvaiheen opiskelijoiden ohjauksessa. Ohjelmassa on myös webinaari, jossa tutkitaan monilukutaidon käsitettä.

Koulutusten sarja alkaa torstaina 15. huhtikuuta klo 17. Etäkohtaaminen, uhka vai mahdollisuus? on työpaja, jossa pohditaan asiantuntija Tanja Aakon johdolla, mikä voisi synnyttää aidon tunteen ihmisen kohtaamisesta etäajassa. Luvassa on myös käytännöllisiä vinkkejä etäohjaukseen. Mukana keskustelussa on Luetaan yhdessä -etäryhmien vapaaehtoisia.

Koulutukset jatkuvat 22. huhtikuuta virittäytymällä monilukutaidon käsitteeseen. Monilukutaito, mitä ja miksi -webinaari johdattelee uudenlaisen lukutaitokäsityksen saloihin käytännöllisellä ja vuorovaikutteisella otteella. Webinaaria luotsaa kouluttaja Iina-Ruusa Pyykkönen.

Viimeinen koulutuksista, Tekstitaidot kielenoppimisen alkuvaiheessa, pidetään vapun kynnyksellä, torstaina 29. huhtikuuta. Se on itsenäinen jatko-osa edellisviikon monilukutaitoa käsittelevään webinaariin. Työpajassa tutkitaan erilaisia helppoja tekstejä alkuvaiheen kielenoppijan näkökulmasta. Tavoitteena on, että osallistujat voivat käyttää työpajassa käsiteltyjä tekstejä omassa ohjaustyössään.

Koulutusten linkit tulevat myöhemmin näkyviin myös niiden Facebook-tapahtumiin. Ennakkoilmoittautujat saavat kutsun ja ohjeet sähköpostiinsa. Mukaan voi ilmoittautua tällä lomakkeella. Tervetuloa mukaan tapaamaan muita vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita ja pysähtymään ohjauksen ja kielenoppimisen teemojen äärelle!


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: