Luetaan yhdessä -verkoston koronatiedote opetusryhmille

26.02.2021
Henna-Maija Syrjälä

Koronatautitilanne on huonontunut Suomessa viime viikkoina huolestuttavasti. Hallitus on 24.2.2021 linjannut koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista ja toimenpidetason kaksi käyttöönotosta. Tavoitteena on estää erityisesti virusmuunnoksen leviämisen aiheuttamaa
epidemian kiihtymistä. Muutosten piiriin kuuluu tällä hetkellä Helsinki ja Uusimaa, Varsinais- Suomi, Satakunta, Kanta-Häme, Vaasa, Ahvenanmaa ja Lappi. Lisäksi suositellaan, että toimet otetaan käyttöön kaikilla kiihtymisvaiheen alueilla eli Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa, Päijät-
Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla, Itä-Savossa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Pohjassa.

Suosituksessa kehotetaan mm. aikuisten ryhmäharrastusten keskeytykseen, etätyöhön ja yli 6 hengen kokoontumisten välttämiseen. Vapaaehtoistyöntekijämme ovat useat ikänsä puolesta riskiryhmää ja tavoitteenamme on pitää kaikki Luetaan yhdessä toimijat, se vapaaehtoistyöntekijät että opiskelijat, terveinä. Tästä syystä suositamme, että kiihtymis- ja leviämistason alueiden lisäksi myös perustason alueilla olevat opetusryhmämme jäävät tauolle tai jatkavat etäopetuksena, kunnes valtioneuvosto linjaa paluusta toimenpidetasolle yksi. Näin voimme parhaiten pitää huolta itsestämme, toisistamme ja yhteiskuntavastuusta.

On mahdollista, että kevään edetessä alueiden epidemiatasot ja suositukset muuttuvat ja alueittain. Tiedotamme muutoksista nettisivuillamme ja facebookissa. Jos sinulla herää kysymyksiä koronaviruksen vaikuttamisesta Luetaan yhdessä -toimintaan, voitolla yhteydessä joko toiminnanjohtaja Henna-Maija Syrjälään (henna-maija.syrjala@luetaanyhdessa.fi, 0451174282) tai asiantuntija Sanna Laukkaseen (sanna.laukkanen@luetaanyhdessa.fi, 0458723929).

Voimia ja terveyttä teille kaikille, olette ajatuksissamme!


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: