Luetaan yhdessä -koronatiedote opetusryhmille

15.10.2020
Henna-Maija Syrjälä

Koronatautitilanne on huonontunut Suomessa viime viikkoina huolestuttavasti. Hallitus on 15.10. linjannut valtakunnallisista ja alueellisista suosituksista epidemian leviämisen estämiseksi. Hallituksen suositukset alueille on jaettu epidemiatilanteen mukaan siten, että alueet on jaettu epidemian perustasoon, kiihtymistasoon ja leviämistasoon.  Kiihtymis- ja leviämistason alueilla hallitus suosittaa aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä korkean tartuntariskin tilanteissa.

Luetaan yhdessä -opetus ei toimintansa puolesta lukeudu korkean tartuntariskin tilanteisiin, mutta ryhmissämme on mukana runsaasti riskiryhmäläisiä. Tästä syystä suositamme, että kiihtymis- ja leviämistason alueiden opetusryhmät jäävät tauolle tai jatkavat etäopetuksena loppu syyskauden ajan, tai kunnes alueen tautitilanne on laantunut takaisin perustasolle. Tällä hetkellä kiihtymis- tai leviämistaso on käynnissä Uudellamaalla (Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Keravan, Porvoon ja Vantaan Luetaan yhdessä -ryhmät), Kanta-Hämeessä (Hämeenlinnan ja Riihimäen ryhmät), Varsinais-Suomessa (Kaarinan ja Turun ryhmät), Pirkanmaalla (Tampereen ja Ylöjärven ryhmät), Etelä-Pohjanmaalla (Seinäjoen ryhmä) sekä Pohjanmaalla (Pietarsaaren ja Vaasan ryhmät).

Muilla alueilla Luetaan yhdessä -kontaktiopetus voi jatkua normaalisti, kuitenkin huolehtien tarvittavista turvaväleistä, hygieniasta ja turvavälineistä kuten maskeista, sekä muistuttaen kaikkia osallistujia siitä, että pienilläkin oireilla tulee jäädä kotiin. On mahdollista, että syksyn edetessä alueiden epidemiatasot muuttuvat, ja etäopetussuositus laajenee tai muuttuu alueittain. Näistä muutoksista löytyy jatkossa ajantasainen listaus nettisivuillamme. 

Jos sinulla herää kysymyksiä koronaviruksen vaikuttamisesta Luetaan yhdessä -toimintaan, voit olla yhteydessä joko toiminnanjohtaja Henna-Maija Syrjälään (henna-maija.syrjala@luetaanyhdessa.fi, 0451174282) tai asiantuntija Sanna Laukkaseen (sanna.laukkanen@luetaanyhdessa.fi, 0458723929).


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: