5 vinkkiä suomen kielen opiskeluun kotona

22.04.2020
Iina-Ruusa Pyykkönen

Korona-viruksen takia suomen kielen kurssit ovat tauolla tai opetus on internetissä. Miten kotona voi opiskella suomea? Me kirjoitimme listan ideoista, joiden avulla voit opiskella kotona. Vinkit on kirjoitettu helpolla suomen kielellä.

  • Huomaa suomen kieli ympärilläsi. Suomea voit kuulla ja lukea monessa paikassa. Katso tv-uutiset. Kuuntele radiota tai podcastia. Lue kadulla kylttejä. Puhu puhelimessa ystävän kanssa tai lähetä viestejä suomeksi.
  • Tee tehtäviä netissä. Esimerkiksi MoniNetissä voi lukea tekstejä, kuunnella niitä ja tehdä tehtäviä. Kaikki tekstit ovat helppoa suomen kieltä.  
  • Pyydä apua. Voit löytää jonkun opettamaan sinua Skypen kautta. Luetaan yhdessä -verkosto kokeilee nyt monia digitaalisia tapoja auttaa suomen kielen opiskelijoita. Lisäksi esimerkiksi Koivukylän kirjasto Vantaalla järjestää arkipäivinä kielikahviloita Zoom-palvelussa.
  • Tee oma sanakirja. Ota käyttöön tyhjä vihko. Kirjoita uudet sanat muistiin. Piirrä, leikkaa ja liimaa kuvia. Voit kirjoittaa sanat myös omalla kielelläsi. Voit lajitella sanat esimerkiksi aiheen mukaan.
  • Ota sosiaalinen media avuksi. Youtubessa on paljon hauskoja kanavia suomen opiskeluun, esimerkiksi Easy Finnish. Instagramissa voi seurata tiliä InstaFinnish.


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: