Nettisivujemme materiaalipankkia on päivitetty

16.04.2019
Henna-Maija Syrjälä

Nettisivujemme materiaalipankista on siivottu pois toimimattomia linkkejä ja sinne on lisätty pari uutta vinkkiä opetukseen.

Uutta

  • Edu.fi: Opetushallituksen ylläpitämä verkkopalvelu opetuksen ja oppimisen ja niiden kehittämisen tueksi. Sivuston erityistavoitteena on tukea tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöä. Sivustolla on muun muassa Luetaan yhdessä -ryhmien käytössä olevien oppikirjojen äänitteitä, opettajan oppaita ja maahanmuuttajien verkko-oppimateriaaleja.
  • Sinä osaat! Suomen kieltä kaikille:
    YouTube-kanava, jolla julkaistaan selkeitä ja havainnollisia opetusvideoita eri tasoille. Aiheina mm. kielioppi, säätilat ja puhekieli.
  • S-pankki:
    S-Pankin demoversiossa voi tutustua verkkopankin toimintoihin ja harjoitella vaikka samalla pankkiasiointiin liittyvää sanastoa. Pääset demoversioon näin: valitse S-etusivulta ensin ”Verkkopankkiin” ja sen jälkeen avautuvasta ”Oikopolut”-osiosta ”Tutustu demoversiossa”.

Poistettuja

Materiaalipankimme toiminnallisissa menetelmissä on aikaisemmin ollut linkit sekä Wilman että Kelan demoversioihin, joiden avulla ryhmissämme on voitu harjoitella näiden järjestelmien käyttöä opiskelijoiden kanssa. Molemmat demoversiot ovat tällä hetkellä valitettavasti poissa käytöstä. Seuraamme tilannetta ja kerromme, jos demoversiot ovat jälleen käytettävissä.

Toiminnallisista menetelmistä on poistettu myös linkit verkkopankkeihin, joiden testitunnukset ovat lakanneet toimimasta.


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: