Auroras: Etsitään työuramentoreita Vaasaan!

29.01.2018
Henna-Maija Syrjälä

Vaasan seudun Auroras -verkoston järjestämään työuramentorointiin tarvitaan nyt lisää mentoreita. Olemme valmiina aloittamaan uuden työuramentorointiryhmän helmikuussa. Meillä on sekä mentoreita että aktoriehdokkaita, mutta heidän edustamansa koulutus- ja ammattialat eivät kohtaa parhaalla mahdollisella tavalla. Tarkoitushan on, että aktori saa mentorikseen oman alansa ammattilaisen noin 8 kk ajaksi (tapaamisia 1-2 x kk mentorointiparin yhdessä sopimina ajankohtina). Pääasiallinen mentorointikieli on suomi. 

Etsimme ammattilaisia, jotka haluavat tukea oman alansa maahanmuuttajataustaista, koulutettua henkilöä hänen pyrkimyksissään löytää ammattiaan vastaavaa työtä.  Mentoreiksi tarvitaan nyt kipeimmin IT- alan ammattilaisia, tuotantotalouden sekä kansainvälisen kaupan ja rahoitusalan asiantuntijoita ja yksi geodeetikko. Näiden lisäksi myös muiden alojen edustajat ovat tervetulleita mentorijoukkoomme. Mentorin tehtävänä ei ole hankkia aktorilleen työpaikkaa, mutta mentori voi omalla ammatillisella asiantuntemuksellaan tukea aktoriaan parantamaan ammatillisia valmiuksiaan ja suomen kielen taitoaan saavuttaakseen tavoitteensa. Mentoriksi sopii hyvin myös äskettäin eläköitynyt henkilö, joka haluaa antaa asiantuntemustaan alalle pyrkivän ammattilaisen käyttöön.

Jos tiedät etsimiämme henkilöitä, joita tällainen vapaaehtoistyö voisi kiinnostaa, voitko ystävällisesti välittää heille tietoa asiasta ja/tai laittaa tätä viestiä eteenpäin työpaikallasi ja omissa verkostoissasi. Lisätietoa saat liitteenä olevista esitteistä sekä  työuramentorit.fi -sivustolta. Mentoriksi haluavia pyydetään rekisteröitymään osoitteessa https://tyouramentorit.fi. Mitä pikemmin, sen parempi!


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: