Tulevat koulutukset

Vapaaehtoisille ja kumppaneille

Infotilaisuus Turun Pansiossa käynnistyvän Luetaan yhdessä -ryhmän ohjaamisesta kiinnostuneille 13.8.2024 klo 16.30-18.30 (Zoom)

Käynnistämme syyskuussa 2024 uuden naisille suunnatun Luetaan yhdessä -ryhmän Turkuun Pansion koululle. Ryhmä tulee kokoontumaan tiistaisin klo 16.30-18. Oletko kiinnostunut tämän ryhmän ohjaamisesta yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa? Lämpimästi tervetuloa infotilaisuuteemme Zoomiin kuulemaan lisää toiminnasta ja Pansion ryhmästä! Ilmoittaudu mukaan tästä tai kysy lisää: natalia.nordling(a)luetaanyhdessa.fi / 045 1962422.

Etäinfotilaisuus Luetaan yhdessä -toiminnasta kiinnostuneille 20.8.2024 klo 16-17 (Zoom)

Järjestämme seuraavan valtakunnallisen infotilaisuuden Luetaan yhdessä -toiminnasta kiinnostuneille tiistaina 20.8.2024 klo 16 – 17. Etsimme syksyksi 2024 uusia vapaaehtoisia useisiin Luetaan yhdessä -ryhmiin eri puolilla Suomea, joten jos ryhmiemme ohjaaminen kiinnostaa, tule kuulolle tähän tilaisuuteen! Vaikka tilaisuus on suunnattu erityisesti ohjaamisesta kiinnostuneille, se soveltuu hyvin myös verkostokumppaneille tai yhteistyötä harkitseville tahoille. Tilaisuus pidetään Zoom-alustalla verkossa. Ilmoittaudu mukaan tästä. Tervetuloa!

Infotilaisuus Helsingin Kaisaniemessä käynnistyvän Luetaan yhdessä -ryhmän ohjaamisesta kiinnostuneille 21.8.2024 klo 17.15.-19.15

Käynnistämme syyskuussa 2024 uuden Luetaan yhdessä -ryhmän Kaisaniemeen Helsingin NMKY:n tiloihin. Ryhmä tulee kokoontumaan keskiviikkoisin noin klo 17-19. Oletko kiinnostunut tämän käynnistyvän ryhmän ohjaamisesta yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa? Lämpimästi tervetuloa infotilaisuuteemme kuulemaan lisää toiminnasta ja Kaisaniemen ryhmästä! Tilaisuus järjestetään Helsingin NMKY:n tiloissa osoitteessa Vuorikatu 17. Ilmoittaudu mukaan tästä tai kysy lisää: salla.tieva(a)luetaanyhdessa.fi / 0458723929.

Maahanmuuton psyykkinen prosessi ja mielenterveyden tukeminen vapaaehtoistyössä -etäkoulutus 27.8.2024 klo 15-17 (Zoom)

Järjestämme elokuun lopussa etäkoulutuksen aiheesta Maahanmuuton psyykkinen prosessi ja mielenterveyden tukeminen. Kouluttajana toimii MIELI Suomen Mielenterveys ry:n suunnittelija Melis Ari-Gürhanli. Koulutuksen tavoitteena on lisätä ymmärrystä maahanmuuton vaikutuksista mielenterveyteen ja tarjota työkaluja maahan muuttaneiden mielenterveyden tukemiseen. Koulutus on tarkoitettu Luetaan yhdessä -verkoston, Toisto-ryhmien sekä Auroras-verkoston vapaaehtoisille.

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella viimeistään perjantaina 23.8.2024. Tervetuloa! 

Verkkokoulutus antirasismista ja yhdenvertaisuudesta 30.10.24 klo 15-17 (Zoom)

Antirasistisen työotteen ja yhdenvertaisuusosaamisen kehittäminen on keskeistä erityisesti kohtaavaa työtä tekeville ammattilaisille, mutta myös vapaaehtoistyöntekijöille. Osallistumalla verkkokoulutukseen voit kehittää omaa ja työyhteisösi osaamista antirasismista ja saada tukea antirasististen työkalujen omaksumiseen henkilökohtaisesti sekä organisaatiotasolla. Koulutuksen myötä antirasistinen työote ja taito kohdata ihmisiä vahvistuu. Kouluttaja on Suomen Pakolaisavun Rinnakkain-Antirasismia Arkeen -hankkeen asiantuntija Eva Udeh. Koulutus on maksuton ja suomenkielinen. Koulutus on suunnattu  kaikille ammattilaisille ja vapaaehtoisille, jotka haluavat kehittää omaa antirasistista osaamistaan, sekä aiheesta kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan 27.10. mennessä TÄSTÄ. Tervetuloa! Lisätietoja: minna.savolainen (a) luetaanyhdessa.fi

Info: Kuinka perustaa Toisto-ryhmä? 7.8.24 klo 10-11.30 verkossa (Zoom)

Kaikille kiinnostuneille avoin, maksuton ja suomenkielinen webinaari Toisto-ryhmän perustamisesta. Tervetuloa mukaan varsinkin, jos organisaationne haluaa tarjota suomen alkeiden opetusta tai järjestönne perustaa ryhmän suomen opettelua varten. Tilaisuus sopii hyvin myös kuntien ja alueiden kotoutumisen tuen asiantuntijoille ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille, järjestäjille sekä Toisto-ohjaajille. Tässä infossa käydään läpi

  • kuinka Toisto-ryhmän voi järjestää menetelmän periaatteita noudattaen, 
  • mitä haasteita on ollut ja kuinka niihin voi varautua ryhmää suunnitellessa, 
  • viestintä oppijoiden ja ohjaajien suuntaan,
  • ohjaajien ja järjestäjien roolit ym.

Tervetuloa mukaan! Ilmoittaudu TÄSTÄ. Tilaisuuden fasilitoi Toistetaan yhdessä -hankkeen koordinaattori Minna Savolainen. Lisätietoja: minna.savolainen (a) luetaanyhdessa.fi / 0503303132

Koulutus opettajille, oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle Toisto-menetelmästä verkossa 15.8.24 klo 15-17 (Zoom)

Maksuton ja suomenkielinen koulutus Toisto-menetelmän käytöstä suomen alkeiden opettamisessa verkossa torstaina 15.8.2024 kello 15.00-17.00. Tämä koulutus on suunnattu erityisesti S2- ja muille opettajille, sekä oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle ja toimijoille. Lisäksi tervetulleita ovat kaikki aiheesta kiinnostuneet. Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ.

Kouluttaja on luokanopettaja, erityisopettaja ja neuropsykiatrinen valmentaja, KM Niina Rönty. Tervetuloa!

Tiedustelut: minna.savolainen (a) luetaanyhdessa.fi, ja pedagogiikkaan tai Toisto-materiaaleihin liittyen niina.ronty (a) luetaanyhdessa.fi

Koulutus Toisto-menetelmästä verkossa 12.9.24 klo 12-14 (Zoom)

Avoin, suomenkielinen ja maksuton verkkokoulutus Toisto-menetelmän käytöstä suomen alkeiden opettamisessa torstaina 12.9.2024 kello 12.00-14.00. Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ. Osallistumiseen tarvittava Zoom-linkki lähetetään sähköpostiin vasta vähän ennen koulutusta, joten kannattaa merkitä aika omaan kalenteriin. Kouluttaja on KM Niina Rönty. Koulutuksesta saa pyydettäessä todistuksen. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa: minna.savolainen (a) luetaanyhdessa.fi / 0503303132


Yhteistyökumppaneille

Järjestämme maksuttomia koulutuksia Toisto-menetelmästä osana Toistetaan yhdessä -hankkeen toimintaa. Tällä hetkellä koulutukset ovat niin kysyttyjä, että keskitymme koulutusyhteistyöhön erityisesti maahanmuuttaneiden perustamien järjestön kanssa hanketavoitteidemme mukaisesti.

Lue lisää menetelmästä täältä ja ota yhteyttä koordinaattori Minna Savolaiseen minna.savolainen@luetaanyhdessa.fi p. 0503303132.


Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.
Valitse uutiskirje:

Sähköpostiosoitteesi: