Työpaikat: kouluttaja

Luetaan yhdessä on valtakunnallinen verkosto, jonka vapaaehtoistyönä toteutettavat opiskeluryhmät tukevat maahanmuuttajien, erityisesti naisten, suomen/ruotsin kielen oppimista ja kotoutumista. Verkostoa hallinnoi Suomen Akateemisten Naisten Liitto. Haemme nyt kouluttajaa määräaikaiseen (18.4.2025 asti) ja kokoaikaiseen työsuhteeseen (37,5 h/viikko) Helsingin keskustan toimipisteeseemme. 

Toistetaan yhdessä on STEA:n rahoittama hanke 2022-2025, joka tarjoaa Toisto-metodille (www.toistomalli.fi) uuden kodin ja jatkumon osana Luetaan yhdessä -verkostoa. Hanke kouluttaa verkoston vapaaehtoisia Toisto-metodin ja osallistavien työtapojen hyödyntämiseen ja tuottaa uusia alkuvaiheen kielen oppimisen ja demokratiakasvatuksen materiaaleja. Lisäksi hankkeessa kehitetään maahanmuuttajien perustamien järjestöjen valmiuksia tarjota vapaaehtoistyönä toteutettavaa, ryhmämuotoista alkuvaiheen suomen kielen opetusta.

Kouluttaja vastaa hankkeen Toisto-koulutuksista ja -materiaalituotannosta. Kouluttaja ideoi, organisoi ja toteuttaa hankkeen koulutukset ja uudet materiaalit sekä kerää ja analysoi koulutuksista ja materiaaleista saatua palautetta. Hän edelleen kehittää toimintaa palautteen pohjalta yhteistyössä työparinsa kanssa.

Toivomme hakijalta 

  • tehtävään soveltuvaa koulutusta
  • kokemusta suomi toisena kielenä- tai Toisto-opetuksesta ja/tai kouluttamisesta
  • itseohjautuvuutta
  • kulttuurisensitiivisyyttä ja kiinnostusta monikulttuurisuuskysymyksiin
  • joustavuutta
  • matkustusvalmiutta kotimaassa. 

Arvostamme hyviä organisointi-, vuorovaikutus-, päätöksentekokyky-, ja esiintymistaitoja sekä pedagogisia opintoja ja erityisesti suomi toisena kielenä -opintoja. Toisto-metodin, osallistavien työtapojen ja järjestömaailman tuntemus luetaan eduksi. Työ sisältää hieman ilta- ja viikonlopputyötä. Arvostamme työyhteisön monimuotoisuutta ja teemme töitä yhdenvertaisuuden eteen. Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolia olevia, vammaisia ihmisiä sekä eri kieli-, kulttuuri- tai muihin väestöryhmiin kuuluvia.

Jos innostut konseptoinnista, kouluttamisesta ja yhteisöllinen kielen oppiminen on intohimosi, hae meille. Tarjoamme mahdollisuuden innostavaan, itsenäiseen ja palkitsevaan työhön. Meiltä saat etuna mm. lounasedun, upean työporukan ja toimiston ihanasta Töölöstä. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan /tammikuussa 2022. 

Lisätietoja Toisto-hankkeesta löydät osoitteesta toistomalli.fi. Tehtävästä lisätietoja antaa 2.12.2022 ja 5.12.2022 klo 12-15 Luetaan yhdessä -verkoston toiminnanjohtaja Henna-Maija Syrjälä henna-maija.syrjala@luetaanyhdessa.fi, puh. 045 117 4282.

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemus palkkapyyntöineen ja ansioluetteloineen sähköpostitse osoitteeseen info@luetaanyhdessa.fi torstaihin 8.12.2022 klo 12 mennessä. Haastattelut järjestetään viikolla 50. Työsuhteessa noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. 

Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.