Verkko-oppiminen

Verkosta löytyy paljon eritasoisia suomen kielen oppimateriaaleja, jotka toimivat puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Niiden avulla on mahdollista esimerkiksi tehdä harjoituksia ja pelata pelejä, opiskella kielioppia ja sanastoa sekä lukea tekstejä. Useimpien verkkomateriaalien kielenä on suomi tai englanti, mutta myös muita kielivaihtoehtoja on. Opiskelijoita voi kannustaa verkkomateriaalien kanssa itsenäiseen opiskeluun myös ryhmien ulkopuolella.

Osallisena verkossa -hanke on koonnut sivuilleen kattavasti erilaisia verkko-oppimisen materiaaleja.
http://www.osallisenaverkossa.com/s2-materiaalit

Tässä joitakin suosikkejamme:

Sinä osaat! Suomen kielen opetusvideoita
YouTube-kanava, jolla julkaistaan selkeitä ja havainnollisia opetusvideoita eri tasoille. Aiheina mm. kielioppi, säätilat ja puhekieli.

Suomi taskussa
Suomi taskussa auttaa maahanmuuttajia oppimaan suomea ja kotoutumaan videoiden avulla. Apukielinä arabia, dari ja englanti.

Koti Suomessa
Kotisuomessa.fi on laaja kokonaisuus eritasoisia ja -tyyppisiä suomen kielen materiaaleja. Materiaali sopii hyvin itseopiskelumateriaaliksi tai luokkatilanteessa eriyttämiseen. Palveluun kannattaa ehdottomasti tehdä itselle ja oppilaille tunnukset, jotta opiskellut osiot tallentuvat.

Papumarket
Papumarket on virtuaalinen kauppa. Voit harjoitella ostamista ja maksamista ruokakaupassa.

Digiaskeleet
Oppaassa esitellään käytännönläheisiä vinkkejä digitaitojen ja suomen kielen opiskelun yhdistämiseen. Harjoitukset pureutuvat juuri niihin digitaalisiin perustaitoihin, joita maahanmuuttajat tarvitsevat Suomessa alusta alkaen. Aiheina mm. ihminen ja lähipiiri, arkielämä, peruspalvelut ja asiointi, terveys ja hyvinvointi, työ ja koulutus jne.

Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.