Auroras-verkosto

Osa Luetaan yhdessä -toimintaa on Auroras, joka yhdistää koulutettuja naisia toisiinsa.

Sen tavoite on rohkaista Suomessa asuvia ulkomaalaisia koulutettuja naisia käyttämään  ja kehittämään suomen kielen taitoa ammattikäyttöön sekä tukea heitä verkostoitumaan suomalaisten naisten kanssa ja integroitumaan paremmin yhteiskuntaan.

Toiminnan kattavana teemana on koulutettujen naisten työllistymisen edistäminen. Auroras-verkosto tarjoaa myös erinomaisen tilaisuuden työuramentorointiin elämän eri vaiheissa.

Onko sinulla työhön, opiskeluun tai suomalaiseen arkeen liittyviä kysymyksiä? Verkostosta löytyy apua monenlaisiin tilanteisiin ja jos vastausta ei heti löydy – joku voi ottaa kanssasi selvää. Auroras-verkosto toimii pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Vaasan seudulla. 

Liity Auroras-verkoston postituslistalle täällä. 

Yhteystiedot:

Helsingin Auroras

Vaasan Auroras
Kirsti Eneberg, kirsti.eneberg(at)gmail.com
Vaasan Auroraksen nettisivut löydät täältä ja Facebook sivut täältä.

Turun Auroras
Eila Puhakka, eila.puhakka2(at)luukku.com

 


Auroran päivän juhlaseminaari Helsingissä

Aika: lauantaina 10.3.2018 klo 14-16
Paikka: Malta-talon sali, osoite: Välimerenkatu 13 (Jätkäsaari), 00180 Helsinki

Perinteisessä Auroran päivän seminaarissa pohdimme naisten mahdollisuuksia vaikuttaa yhteiskunnassa. Juhlapuheenvuoron pitää Leena Krohn aiheenaan: Naisesta on moneksi.

Leena Krohn on pitkän linjan naisasiavaikuttaja, Suomalaisen Naisliiton kunniapuheenjohtaja, hänen puheenvuorossaan on jotain vanhaa, jotain uutta, katse tulevaisuuteen.

Malta-talokin on mielenkiintoinen paikka, asukkaiden itsensä suunnittelema, yhteisöllinen talo. Ohjelmassa on myös musiikkia ja tarjoilua.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään keskiviikkona 7.3.2018 tästä linkistä.
Kutsu myös ystäväsi mukaan – koulutus yhdistää naisia! Vapaa pääsy.


Etsitään työuramentoreita Vaasaan!

Vaasan seudun Auroras -verkoston järjestämään työuramentorointiin tarvitaan nyt lisää mentoreita. Olemme valmiina aloittamaan uuden työuramentorointiryhmän helmikuussa. Meillä on sekä mentoreita että aktoriehdokkaita, mutta heidän edustamansa koulutus- ja ammattialat eivät kohtaa parhaalla mahdollisella tavalla. Tarkoitushan on, että aktori saa mentorikseen oman alansa ammattilaisen noin 8 kk ajaksi (tapaamisia 1-2 x kk mentorointiparin yhdessä sopimina ajankohtina). Pääasiallinen mentorointikieli on suomi. 

Etsimme ammattilaisia, jotka haluavat tukea oman alansa maahanmuuttajataustaista, koulutettua henkilöä hänen pyrkimyksissään löytää ammattiaan vastaavaa työtä.  Mentoreiksi tarvitaan nyt kipeimmin IT- alan ammattilaisia, tuotantotalouden sekä kansainvälisen kaupan ja rahoitusalan asiantuntijoita ja yksi geodeetikko. Näiden lisäksi myös muiden alojen edustajat ovat tervetulleita mentorijoukkoomme. Mentorin tehtävänä ei ole hankkia aktorilleen työpaikkaa, mutta mentori voi omalla ammatillisella asiantuntemuksellaan tukea aktoriaan parantamaan ammatillisia valmiuksiaan ja suomen kielen taitoaan saavuttaakseen tavoitteensa. Mentoriksi sopii hyvin myös äskettäin eläköitynyt henkilö, joka haluaa antaa asiantuntemustaan alalle pyrkivän ammattilaisen käyttöön.

Jos tiedät etsimiämme henkilöitä, joita tällainen vapaaehtoistyö voisi kiinnostaa, voitko ystävällisesti välittää heille tietoa asiasta ja/tai laittaa tätä viestiä eteenpäin työpaikallasi ja omissa verkostoissasi. Lisätietoa saat liitteenä olevista esitteistä sekä  työuramentorit.fi -sivustolta. Mentoriksi haluavia pyydetään rekisteröitymään osoitteessa https://tyouramentorit.fi. Mitä pikemmin, sen parempi.


PÄÄKAUPUNKISEUDUN AURORAS-VERKOSTO KUTSUU KOULUTETTUJA NAISIA KEHITTÄMÄÄN KIELITAITOAAN

Haluatko kehittää suomen kielen keskustelutaitoasi työelämän vaatimuksiin?

Auroras-verkoston uudet keskusteluryhmät aloittavat toimintansa marraskuussa. Niiden tavoitteena on kehittää Suomeen muuttaneiden koulutettujen naisten keskustelutaitoa ja lisätä tietoutta Suomen työelämästä.

Jokaiseen ryhmään valitaan 6-8 jäsentä ja sitä vetää kaksi fasilitaattoria. Ryhmät valitsevat itse keskustelujen teemat.

Ryhmiin valittujen pitää

  • osata suomea niin hyvin, että pystyvät keskustelemaan tai ainakin ymmärtävät keskustelua
  • olla motivoituneita oppimaan lisää suomea
  • olla valmiita sitoutumaan ryhmien tapaamisiin n. kaksi kertaa kuukaudessa marras-maaliskuun aikana.

Jos kiinnostuit, voit vielä kysyä paikkoja ryhmiin. Joihinkin niihin mahtuu vielä lisää keskustelijoita. Täytä hakemus (suomeksi) viimeistään 22.10.2017. Käsittelemme hakemukset sen jälkeen ja ilmoitamme uusille hakijoille, voidaanko heidät liittää johonkin ryhmään.


 

Tilaa uutiskirje

Julkaisemme verkostomme vapaaehtoisille tarkoitettua uutiskirjettä viisi kertaa vuodessa.