Uuden ryhmän perustaminen

Haluatko tulla toimimaan yhdessä maahan muuttaneiden naisten kanssa?

Luetaan yhdessä -verkosto laajenee, ja uusia ryhmiä syntyy ympäri Suomen jatkuvasti. Sinulla on useita eri tapoja tulla mukaan toimintaamme.

Tule mukaan jo olemassaolevaan ryhmäämme
Jos haluat tulla mukaan opettajaksi ryhmäämme, tutustu paikkakunnallasi toimivaan Luetaan yhdessä -ryhmään. Kokoontumispaikat, -ajat ja yhteyshenkilöiden tiedot löytyvät kohdasta yhteystiedot, opetusryhmät. Voit käydä tutustumassa ryhmän toimintaan ja sitten päättää, haluaisitko olla mukana toiminnassamme opettajana. Ryhmiimme saavat tulla myös opiskelijoiden pienet lapset mukaan, joten myös lastenhoitajaksi voi ilmoittautua. Voit olla yhteydessä verkoston projektipäällikkö Henna-Maija Syrjälään henna-maija.syrjala(a)luetaanyhdessa.fi, p. 045 117 4282, jonka kanssa voitte yhdessä sopia sinun tavastasi auttaa verkostoa.

Ala kotiopettajaksi
Luetaan yhdessä -verkostolla on myös kotiopetusta eri puolilla Suomea. Kotiopetus on erittäin tärkeä osa toimintaamme, sillä siinä mukana olevat opiskelijamme ovat usein juuri niitä, jotka eniten apuamme tarvitsevat. He ovat esimerkiksi usean pienen lapsen kotiäitejä, joiden on vaikeaa tai mahdotonta irtautua kotoaan perinteisille tunneillemme. Ota meihin yhteyttä ja tutustu lisää toimintaamme. Saat koulutuksen vapaaehtoistehtäviin ja sinulle esitellään apua tarvitsevalle opiskelijalle. Useilla paikkakunnilla on Luetaan yhdessä -kotiopetustoimintaa, jossa opettajat tapaavat toisiaan säännöllisesti kokemusten ja ideoiden vaihtamiseksi. Kotiopetuspiirit voivat esimerkiksi tehdä yhteisen opetussuunnitelman tai tilata kirjat opetukseen keskitetysti.

Perusta uusi Luetaan yhdessä -ryhmä
Jos paikkakunnallasi ei vielä toimi Luetaan yhdessä -ryhmää, voit myös harkita, haluaisitko perustaa oman uuden ryhmän. Ole yhteydessä projektipäällikköön, jonka kanssa voitte miettiä, miten asiassa edetä.

Verkoston yhteistyökumppanit
Jokaisella Luetaan yhdessä -verkoston ryhmällä on yhteistyökumppani, joka mm. tarjoaa tilat toiminnallemme. Jos edustat tahoa, jota kiinnostaisi tehdä yhteistyötä kanssamme, ota yhteys verkoston projektipäällikköön. Suunnitellaan yhdessä tilaisuus vapaaehtoisille uuden ryhmän perustamiseksi.

Lopuksi
Seuraa nettisivujamme, tiedotamme tasaisin väliajoin uusille vapaaehtoisille tarkoitetuista infotilaisuuksista ympäri Suomen.